середа, 20 квітня 2022 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Залишилися лічені дні або години," - морпіхи просять світ вивезти людей з Азовсталі у третю державу

"Залишилися лічені дні або години," - морпіхи просять світ вивезти людей з Азовсталі у третю державу
Завод Азовсталь у Маріуполі. Фото: eadaily.com

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави терміново провести "екстракцію" з Маріуполя – вивезти кілька сотень військових і цивільних з Азовсталі у безпечне місце, аби врятувати від росіян.

Відеозвернення оприлюднила у Facebook журналістка Наталя Нагорна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азовсталь знищений, під завалами є люди - полк "Азов"

"Це наше звернення до світу. Це може бути нашим останнім зверненням. В нас, можливо, залишилися лічені дні або години. Угруповання противника в десятки разів перебільшує нас. Вони мають панування в повітрі, в артилерії, в угрупованнях, які діють на суходолі, в техніці й танках. Ми ведемо оборону на одному об'єкті, на заводі "Азовсталь", де знаходяться військові Маріупольського гарнізону та цивільні особи, які потрапили в пастку війни.

Ми звертаємося до світових лідерів допомогти нам. Ми звертаємось з проханням застосувати до нас процедуру "extraction" та вивезти нас на територію третьої держави. Маріупольський гарнізон військових – з нами більше 500 поранених бійців та сотні цивільних осіб, серед яких є жінки та діти. Ми просимо надати нам безпеку на території третьої держави", - наголосили морпіхи.

У вівторок народний депутат Сергій Тарута повідомив, що російські війська скинули потужну бомбу на лікарню в районі Азовсталі в Маріуполі. Під завалами там близько 300 людей, заявив.

19 квітня російські окупанти заявили про початок штурму Азовсталі. Командир полку "Азов", підполковник Денис Прокопенко закликав світових лідерів організувати зелений коридор для цивільних людей.

Зараз ви читаєте новину «"Залишилися лічені дні або години," - морпіхи просять світ вивезти людей з Азовсталі у третю державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути