понеділок, 25 квітня 2022 13:19

Спецтема: Війна Росії проти України

На Великдень окупанти штурмували Азовсталь, попри заяви РФ

На Великдень окупанти штурмували Азовсталь, попри заяви РФ
З метою виправдання своєї неспроможності щодо остаточної окупації Маріуполя, ворог поширює фейки. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Попри публічні заяви ворога, вчора російські окупанти знову намагались увійти диверсійними групами на територію заводу Азовсталь, але зазнали невдачі.

З метою виправдання власної неспроможності остаточної окупації Маріуполя на Донеччині та штурму Азовсталі, ворог поширює фейки, повідомив у понеділок радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram. Окупанти заявляють, нібито "українські олігархи" забезпечують перебування приватних армій в Україні і залучають нових найманців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається приховати сліди масових поховань у Маріуполі

"Азовсталь залишається серцем спротиву і точкою нашого болю. Бомбардування та обстріли з важкої артилерії не припиняються. Навіть Великдень не став росіянам перешкодою. Попри публічні заяви, російські окупанти знову невдало намагались увійти диверсійними групами на територію заводу. Одночасно з цим ватажок бойовиків так званої ДНР Денис Пушилін зробив заяву про те, що не території Азовсталі знаходиться не менше 400 іноземних найманців", - ідеться у повідомленні.

Водночас, лише вчора окупанти та пропагандистські ЗМІ РФ масово поширювали інформацію, що в Азовсталі залишилося менше 100 українських військових.

"Здоровий ґлузд та банальна математика ніколи не були притаманні окупантам, але навіть тут вони самі себе перевершують", - додав Андрющенко.

21 квітня у мережі поширили відео, на якому президент Росії Володимир Путін сидить за столом з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Путін нібито наказує йому припинити штурм Азовсталі, назвавши його "недоцільним". Міністр оборони своєю чергою відрапортував про "звільнення Маріуполя", за винятком згаданого заводу, де перебуває "2 тис. націоналістів" (захисників українського Маріуполя. - Gazeta.ua).

Попри слова Путіна, російська армія не припиняє штурм заводу, який розпочала 19 квітня.

У підземеллі Азовсталі може перебувати понад 1 тис. цивільних людей. Серед них - жінки з дітьми та літні люди.

Зараз ви читаєте новину «На Великдень окупанти штурмували Азовсталь, попри заяви РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути