Ексклюзиви
понеділок, 31 липня 2017 12:24

У Росії засудили українського пенсіонера до 12 років

У Росії засудили українського пенсіонера до 12 років
Українець Олексій Сизонович засуджений на 12 років. Фото http diana-mihailova.livejournal.com

Обвинувачений в підготовці терактів в Росії українець 61-річний Олексій Сизонович засуджений на 12 років.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Суд в Ростові-на-Дону визнав Сизоновича винним і призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму і штраф в розмірі 250 тис. рублів", - оголосив вирок головуючий суддя.

Спецслужби Росії викрали його із Луганської області і звинувачують в тероризмі. Чоловік 11 років пропрацював у шахті на підривних роботах й вміє поводитися з вибухівкою. На думку слідства, це є вагомою підставою аби підозрювати його у диверсійній діяльності.

Сизонович звинувачується за трьома статтям кримінального кодексу Росії: "підготовка терористичного акту", "незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв", а також "незаконний перетин державного кордону".

При цьому справу Сизоновича веде прокурор Кузнєцов, що раніше займався Надією Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Друзями із Росією не будемо" - Пасхавер.

Сизонович вже в усьому "зізнався". При цьому журналісти та правозахисники звернули увагу на той факт, що "терориста" роблять з людини дуже хворобливого вигляду, яка "ледь на ногах тримається". Сизонович під час допиту у суді плутався у власних свідченнях. Він начебто тікав від російських правоохоронців через річку, однак водночас обвинувачений відразу ж заявив, що не вміє плавати.

Зараз ви читаєте новину «У Росії засудили українського пенсіонера до 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути