Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 20:03

У Раді зареєстрували законопроект про особливий статус Донбасу

У Раді зареєстрували законопроект про особливий статус Донбасу
Закон про "особливий статус" хочуть знову продовжити на рік. Фото: Reuters

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і його перший заступник Олександр Корнієнко зареєстрували законопроект, який має продовжити дію закону про "особливий статус" Донбасу на один рік.

Проект закону про внесення зміни до статті 1 Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" зареєстровано за номером 2569.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО Верховна Рада ухвалила у вересні 2014 року. Торік у жовтні парламент продовжив його дію до 31 грудня 2019 року.

Законопроект стосується продовження дії закону до кінця 2020 року, пише "Українська правда"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановлення миру на Донбасі може зірватися - Загороднюк

1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання на Донбасі погодили так звану "формулу Штайнмаєра".

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що закон про особливий статус Донбасу, почне діяти на постійній основі за умови, коли на цій території відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України. Ще однією умовою є публікація звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували законопроект про особливий статус Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути