Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2020 18:48

У прокуратурі розповіли, як подати на компенсацію збитків внаслідок збройного конфлікту на Донбасі

У прокуратурі розповіли, як подати на компенсацію збитків внаслідок збройного конфлікту на Донбасі
Постраждалим від збройних конфліктів на сході України пропонують написати заяви про злочини. Фото: Reuters

У прокуратурі Луганської області запровадили реєстр потерпілих від злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованій території або пов'язаних зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

Інформацію про створення реєстру фізичних та юридичних осіб оприлюднили в пресслужбі прокуратури Луганщини.

У відомстві вважають, що це дасть можливість українцям отримати процесуальний статус потерпілого, визначити розмір заподіяних збитків та звернутися до суду для їх подальшого відшкодування.

"Якщо вам завдано шкоду від обстрілів, знищено, пошкоджено або захоплено ваше майно, звертайтеся до прокуратури Луганської області за адресою: 93408, м. Сіверськодонецьк, вулиця Богдана Ліщини, 27. Звернення також можна надсилати на електронну поштову адресу: [email protected] або звертатися за телефоном: (06452) 4-13-50", - йдеться в повідомленні.

Вестимуть реєстр із дотриманням законодавства про нерозголошення персональних даних працівники Управління нагляду за кримінальними провадженнями щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту прокуратури Луганської області.

"Звернутися до прокуратури можуть як жителі підконтрольної органам державної влади території Луганської області, так і тимчасово окупованої. Кожен злочин, вчинений на території тимчасово окупованої території Луганської області, буде розслідуваний із наданням відповідної правової оцінки діям винних осіб", - розповів начальник управління нагляду за кримінальними провадженнями щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Андрій Мордвінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі поранено мирного жителя - ОБСЄ

При цьому в прокуратурі наголошують, що звернення, згідно із Законом України "Про звернення громадян", повинно обов'язково містити зворотну адресу та персональні дані. Як-от прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, а також зрозуміло викладену суть порушеного питання.

Письмове звернення повинно бути підписане заявником чи заявниками із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу для відповіді.

Іноземцям та особам без громадянства для перетину контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування потрібен страховий поліс.

Як повідомляє пресслужба ООС, такий порядок регламентовано постановою Кабінету міністрів від 22 липня 2020 року №641.

Зараз ви читаєте новину «У прокуратурі розповіли, як подати на компенсацію збитків внаслідок збройного конфлікту на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути