пʼятниця, 04 лютого 2022 17:31

Спецтема: Ворог біля українського кордону

У Польщі зробили тривожну заяву щодо нападу РФ на Україну

У Польщі зробили тривожну заяву щодо нападу РФ на Україну
Росія може використати час Олімпійських ігор для початку нового вторгнення в Україну, заявили в МЗС Польщі. Фото: pixabay.com

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський заявив, що існує ризик нового нападу Росії на Україну під час зимової Олімпіади в Китаї.

Про це пише PAP.

Яблонського запитали, чи може Росія використовувати час Олімпійських ігор для активізації своїх дій і початку нової війни проти України.

"Безумовно, такий ризик існує, Росія ніколи нічого не брала до уваги. 2008 року, фактично в день відкриття Олімпійських ігор в Пекіні, Росія напала на Грузію", - відповів він.

Яблонський зазначив, що дії російської влади є непередбачуваними, але з нею все одно потрібно вести розмову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це буде кінець Росії": які наслідки отримає РФ у разі наступу в Україну

"Треба усвідомлювати, що Росія, яка є суб'єктом міжнародних відносин, непередбачувана таким, що порушує своє слово, міжнародне право, - все ж таки залишається стороною, з якою потрібно розмовляти", - додав він.

Він нагадав, що Польща головує в ОБСЄ, яка є майданчиком для діалогу, де все ще існує можливість переговорів з Росією.

"У рамках ОБСЄ, ми будемо говорити з Росією. Міністр закордонних справ (Польщі. - Gazeta.ua) Збігнєв Рау зустрічатиметься з Сергієм Лавровим (головю МЗС РФ. - Gazeta.ua)", - повідомив Яблонський.

Президент Китаю Сі Цзіньпін міг попросити президента Росії Володимира Путіна не розпочинати вторгнення в Україну через Олімпійські ігри, які відбудуться 4-20 лютого. У посольствах Китаю у Росії все заперечують.

Перша партія оборонного озброєння від Польщі для України, яку передають на тлі загрози вторгнення РФ, прибуде наступного тижня. Це кілька десятків тисяч артилерійських снарядів, міномети та гранатомети, повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі зробили тривожну заяву щодо нападу РФ на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути