понеділок, 18 лютого 2019 10:33

У полон бойовиків потрапив військовий 128-ї бригади Ігор Мирончук

  Ігоря Мирончука взяли у полон 19 лютого 2019 року
Ігоря Мирончука взяли у полон 19 лютого 2019 року

Прес-служба 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади ЗСУ назвала ім'я військового, який потрапив у полон до бойовиків 10 лютого. Це - Ігор Мирончук.

"Маємо підстави підтвердити, що на фото та відео, розповсюджених так званими ЗМІ противника, наш побратим Ігор Мирончук. Головне для нас, для його рідних та близьких – бачити, що він живий", – йдеться у повідомленні бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яків 265 днів у полоні, а я дзвоню йому щодня - раптом підніме": дружина військовополоненого Веремейчика

На відео, записаному та змонтованому з метою пропаганди, Ігор у пригніченому стані. Говорить фрази, не властиві йому за будь-яких звичайних обставин. Друзі та побратими Ігоря пояснюють це моральним тиском, якому він піддається в полоні.

"Він вимовляє завчені фрази, написані пропагандистами російських окупаційних військ, повторюючи ті ж самі фейки, що раніше були вкладені в уста інших військовополонених. На деяких фрагментах змонтованого запису чітко видно, як його очі бігають по рядках написаного тексту", – констатували в 128 омбр. –

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонені на Донбасі: де утримують українських заручників і скількох повернули за роки війни

Ми жодним чином не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру. Адже сказане ним для всіх нас є черговим доказом, що противник в інформаційній війні може протиставити нам лише грубу маніпуляцію та фейки", – зазначили в бригаді.

У ніч на 29 грудня 2018 року зник безвісти 35-річний Андрій Качинський теж з 128-ї бригади. 2 січня бойовики заявили, що взяли його в полон. Поширили в мережі відео з ним.

Зараз ви читаєте новину «У полон бойовиків потрапив військовий 128-ї бригади Ігор Мирончук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути