четвер, 27 квітня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"У мене це не вперше" – окупант у подробицях розповів як страчуватиме полоненого

"У мене це не вперше" – окупант у подробицях розповів як страчуватиме полоненого
СБУ встановила особу ката. Це 27-річний Сучко Євген Юрійович з Новгородської області Росії. Фото: скріншот з відео

Російські окупанти не приховують, що страчують українських військовополонених після допитів.

Захисникам України перерізають горло. Про це свідчить нова перехоплена телефонна розмова. Запис оприлюднила Служба безпеки України у Facebook 27 квітня.

За даними СБУ, окупант, який перебуває на східному фронті, спілкується зі знайомою. І розповідає їй про злочин, який вчинить після розмови з нею.

"Людину треба трохи зарізати. Але у мене це не вперше. Мені пох*й", – сказав окупант.

Співрозмовниця не одразу вірить у правдивість слів загарбника.

"Я поки що не зрозуміла. Угараєш чи що? Мені як спати лягати, Жень", – сказала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмен назвав реальну кількість відео зі стратами захисників України

Після цього кат "пояснює", чому вчиняє воєнні злочини щодо українських полонених.

"Люди, які військовополонені… їх нам немає сенсу тримати. Ну, тому що всю інформацію з них випитуємо. Далі немає сенсу тримати. Ось їх треба утилізувати", – сказав окупант.

Далі він у подробицях розповідає, як перерізає людині горло. І уточнює, що в нього таких випадків вистачає і робити це "доводиться" вночі.

СБУ встановила особу ката. Як зазначається, чоловік на аудіо – Сучко Євген Юрійович з Новгородської області Росії, 1995 року народження. Його мобілізували восени 2022 року.Відтоді він зі своїм підрозділом перебуває на позиціях у Харківській області.

"СБУ працює, аби цей Сучко та кожен воєнний злочинець з РФ поніс заслужене покарання за свої звірства. Українська спецслужба розслідує понад 35 тисяч кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни", – підсумували в повідомленні.

Обережно, почуте може шокувати

Увечері 11 квітня в мережі зʼявилося відео, на якому, імовірно, страчують українського військового. Кати одягнені у військову форму з білими стрічками. Зазвичай їх використовують для ідентифікації російські солдати. На кадрах люди ножем відрізають голову живій людині у формі з українськими відзнаками.

Згодом журналісти CNN знайшов ще одне відео з обезголовлюванням, ймовірно, українських військових. Погодні умови в кадрі свідчать, що страта сталася нещодавно. Стверджується, що це зробили найманці ПВК "Вагнера". CNN не публікує кадри вбивства, але в описі вказує, що у двох військових були відтяті голови та руки.

Служба безпеки України почала розслідування інциденту з обезголовлюванням людини. Президент Володимир Зеленський також відреагував на жорстокі кадри.

Зараз ви читаєте новину «"У мене це не вперше" – окупант у подробицях розповів як страчуватиме полоненого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути