середа, 12 квітня 2023 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Відео не одне: західні ЗМІ прокоментували кадри страти українських полонених

Відео не одне: західні ЗМІ прокоментували кадри страти українських полонених
У мережі опублікували відео страти українського полоненого. Фото: slovoidilo.ua

Минулого тижня у мережі з'явилося щонайменше два відео, на яких зафіксовано обезголовлення українських військовополонених.

Одне з них могло бути записане нещодавно, а інше, судячи з великої кількості зелені, ймовірно, відзняте ще влітку. Про це пише CNN.

За інформацією видання, на кадрах, вірогідно, зображені окремі події. Перше відео було опубліковане на російському каналі у соціальних мережах 8 квітня. За даними CNN, його навмисно відзняли найманці ПВК "Вагнера". Там показано два обезголовлені тіла українських військових. Вони лежать на землі поруч із розбитим військовим автомобілем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандист РФ із "черепом захисника Маріуполя" закликав убивати українців 18+

"Видається, що у обох мертвих військових також відтяті руки. Російські акаунти у соціальних мережах стверджують, що відео було зняте поблизу Бахмута на сході України, де упродовж останніх місяців тривають найзапекліші бої, у яких активну роль беруть бойовики "Вагнера", ‒ йдеться у публікації.

Друге відео, яке опублікували у Твіттер, було навмисно сильно розмите. Ймовірно його записали влітку.

"На ньому намагаються показати російського бійця, який використовує ніж, аби відтяти голову українського військового. Голос на початку відео наводить на думку, що жертва могла бути живою, коли розпочалося насильство", ‒ пише CNN.

Видання наголошує, що не мало змоги самостійно перевірити локацію, де були записані обидва відео.

Російські окупанти стратили українського полоненого – відтяли йому голову. Увесь процес зняли на відео. Кадри страти терористи виклали у мережу.

Відео зі стратою українського військовополоненого, якому відтинають голову, могло потрапити в мережу, якщо співучасник цього злочину дезертирував. Або ж відео знайшли в телефоні вже ліквідованого окупанта й вирішили викласти в мережу. Таких відео ще може бути багато, повідомляє міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm.

Зараз ви читаєте новину «Відео не одне: західні ЗМІ прокоментували кадри страти українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути