пʼятниця, 26 серпня 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі окупанти погрожують батькам – вимагають відправляти дітей до школи
1

У захопленому росіянами Маріуполі батьків погрозами змушують відправляти дітей до школи.

Якщо не погодяться, загарбники обіцяють позбавити батьківських прав та відібрати дітей, повідомляє у Telegram радник міського голови Петро Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи підуть жителі Маріуполя на псевдореферендум – у розвідці розказали про настрої в місті

"У зв'язку з тим, що батьки не бажають віддавати дітей в школи під окупацією та намагаються долучитись до онлайн освіти в Україні, окупаційна влада Маріуполя вдається до прямих погроз", – зазначає посадовець.

Освітяни, які пішли на співпрацю з агресорами, масово розсилають повідомлення батькам. Там прямо пишуть: якщо діти не підуть до школи, їх буде вилучено з родини.

У захопленому росіянами Маріуполі батьків погрозами змушують відправляти дітей до школи
Фото: t.me/andriyshTime

"Черговий злочин проти людяності на марші. Черговий раз закликаємо маріупольців до евакуації. Рятуйте себе та своїх дітей від злочинів російських окупантів. Поки є час та можливість", – пише Андрющенко.

На День Незалежності України бійці Руху опору на окупованих російськими військами землях підняли українські прапори. Прапор України майорів, зокрема, над селом Нікольське Маріупольського району.

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі окупаційна адміністрація відтепер обіцяє гуманітарну допомогу тільки етнічним росіянам. Такими вони вважають людей поважного віку та малих дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі окупанти погрожують батькам – вимагають відправляти дітей до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути