четвер, 09 червня 2022 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі вигадали, що зроблять із захопленими українськими територіями

У  Кремлі вигадали, що зроблять із захопленими українськими  територіями
До складу РФ планую приєднати окупований Донбас, Херсонську та Запорізьку області. Фото: Слово і Діло

Кремль планує об'єднати терористичні ДНР, ЛНР, а також захоплені території Херсонської та Запорізької областей України в один федеральний округ у складі Росії.

Його створять після того, як на цих територіях відбудуться "референдуми" щодо приєднання до складу Росі, інформує "Медуза".

Поки що обговорюються дві дати їх проведення. Перша – "у середині липня, якщо ситуація на фронті дозволить". І друга, "реальніша" - 11 вересня, у єдиний день голосування в Росії (цього ж дня відбудуться губернаторські вибори - Gazeta.ua). Джерело додає, що приєднувати до цього округу інші українські території не збираються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог захопив 97% Луганської області - ISW

Повідомляється, що створенням округу займається заступник керівника департаменту АП із забезпечення справ Держради Борис Рапопорт. Він вже займався Донбасом у 2014 році - тоді посадовець обіймав посаду заступника голови управління із соціально-економічної співпраці з країнами СНД.

Наразі Рапопорт займається підбором кадрів для роботи в адміністраціях самопроголошених республік Донбасу, міст у так званих ДНР та ЛНР, а також у "військово-цивільних адміністраціях" у Херсонській та Запорізькій областях України. Саме ці чиновники мають підготувати проведення "референдумів" щодо приєднання до складу РФ.

Зазначається, що пріоритет для роботи на окупованих територіях Кремль віддає саме російським кадрам. Тому, за словами одного зі співрозмовників, ватажки терористичних ДНР і ЛНР Денис Пушилін та Леонід Пасічник найближчим часом можуть позбутися своїх посад.

25 травня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін видав указ про спрощений порядок набуття громадянства РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України.

1 червня в раді федерації РФ заявили про псевдореферендуми і "приєднання" Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей.

До осені так звана влада Херсонської області має підготувати референдум щодо включення Херсонської області до складу РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі вигадали, що зроблять із захопленими українськими територіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути