четвер, 09 червня 2022 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Волевиявлення під тиском "русского сапога" - Кремль планує референдум у Херсоні на осінь

Волевиявлення під тиском "русского сапога" - Кремль планує референдум у Херсоні на осінь
Путін планує провести референдум у Херсоні цієї осені. Фото: eastnews.ua

До осені так звана влада Херсонської області має підготувати референдум щодо включення Херсонської області до складу РФ.

Таке завдання поставив заступник голови адміністрації президента РФ Козак гауляйтеру Херсона Володимиру Сальдо та його так званому заступнику Кирилу Стрємоусову, розповів радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань, пише Суспільне.

Зараз так звана влада області займається ідентифікацією людей, які залишились на території Херсонської області.

"Їм треба створити реєстр. Іде такий збір інформації персональних даних саме для того, щоб мати базу", - каже Хлань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські сім-карти й "освітні" програми: розвідка повідомила про ситуацію в Херсоні

Уся інформація, щодо проведення референдуму на Херсонщині - це ініціатива лише місцевих гауляйтерів, заявив політичний експерт Олександр Мошнягул.

"Це ініціюють наші місцеві керівники так званої адміністрації тимчасової, які хочуть швидше закріпити цей статус, щоб це вже була територія Росії, щоб вони могли відчувати себе безпечніше", - каже він.

За його словами, все вирішиться на полі бою. У місті не може відбутися референдум під час вибухів, пострілів. Також додав, що є велика ймовірність фальсифікації результатів референдуму.

Жителі Херсонщини обурені таким рішенням так званої влади.

"Чи може бути вільним волевиявлення в окупації під тиском "русского сапога"? Звісно, що ні. Нашу волю показали херсонські хлопці, які вийшли з голими руками на рашистські танки у Бузковому сквері на вулиці Нафтовиків. Вічна слава їм за це. Смерть рашистським загарбникам", - каже житель Херсона Віктор.

25 травня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін видав указ про спрощений порядок набуття громадянства РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України.

1 червня в раді федерації РФ заявили про псевдореферендуми і "приєднання" Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей.

Цього тижня українські гелікоптери завдали ударів по скупченнях ворожих сил на Херсонщині, а літаки - по складах боєприпасів окупантів на Миколаївщині.

Зараз ви читаєте новину «Волевиявлення під тиском "русского сапога" - Кремль планує референдум у Херсоні на осінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути