Ексклюзиви
пʼятниця, 28 травня 2021 11:12

У Донецьку пограбували торговий центр на €1млн
6

У Донецьку місцеві жителі та проросійські бойовики розграбували покинутий після запеклого бою в аеропорту магазин Metro.

Це сталося в середу 28 травня 2014 року.

Торговий центр Metro в Донецьку розграбували 28 травня 2014 року
Фото: novosti.dn.ua
Торговий центр Metro в Донецьку розграбували 28 травня 2014 року
Торговий центр Metro в Донецьку розграбували 28 травня 2014 року
Торговий центр Metro в Донецьку розграбували 28 травня 2014 року
Торговий центр Metro в Донецьку розграбували 28 травня 2014 року

Із супермаркету Metro, який розташований на відстані майже 1 км від Донецького аеропорту, евакуювали весь персонал і відвідувачів. Уже того ж дня в безлюдному торговому центрі орудували мародери. Хапали все, що потрапляло їм у руки.

На знімках фотожурналіста Сергія Пономарьова видно, як люди виносять продукти з торгового центру в пакетах і вивозять у магазинних візках. Усе найцінніше - електроніку, одяг, меблі й посуд - винесли в перші дні.

Деякі приходили туди просто як у безплатний бар - напитися та закусити надурно. Пиятика тривала в магазині всю ніч.

Народний депутат Олег Ляшко 28 травня повідомив, що "кадирівці" й донські козаки з награбованим рухаються з Донецька в бік російського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 загиблих силовиків, розграбоване донецьке Metro, закритий кордон для терористів — головні події дня

Компанія оголосила, що її збитки від утрати товарів у розграбованому магазині сягнули понад €1 млн. Однак найбільших збитків німецький рітейлер зазнав від руйнування інфраструктури - пошкодження систем кондиціонування, електропостачання, водогону тощо.

У червні 2014-го директор із реструктуризації Metro Cash & Carry в Україні Клаус Ретиг заявив, що для відновлення гіпермаркету знадобиться щонайменше рік та інвестиції в розмірі €10-15 млн. У заяві йшлося про те, що терміни й вартість відновлення торгового центру в Донецьку залежатимуть від того, в якому стані магазин перебуватиме після стабілізації ситуації в регіоні.

Однак магазин не відновлювали - Metro не веде діяльність на окупованій території України. У Донецькій області працює лише один торгівельний центр мережі - у Маріуполі.

Зараз в Україні працюють 23 оптових центри й три оптових магазини мережі.

Косметологиня з Ясинуватої Ірина Довгань розповіла, як проросійські бойовики повністю розграбували її будинок, улаштували лінчування на майдані Донецька, а також про побиття, катування та зґвалтування.

Жінку заарештували й кілька днів катували, щоб виказала спільників.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку пограбували торговий центр на €1млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути