Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2017 17:45

У ДНР бойовики труять людей небезпечними ліками

У ДНР бойовики труять людей небезпечними ліками

На окупованих Луганщині й Донеччині з кожним днем погіршується якість медицини.

Про це розповіли координатори "Інформаційного спротиву" з посиланням на власні джерела.

"Тільки у січні вже зафіксовані сотні фактів видачі у медичних установах і придбання в аптеках ліків російського виробництва, термін придатності яких закінчився", - повідомили волонтери.

Про неякісні ліки в самопроголошеній республіці Gazeta.ua розповіла й вимушена переселенка Наталія. "В ДНР зараз неможливо купити ліки. Не тільки нормальні, а взагалі ніякі. Якщо привозять, то тільки виробництва Тюмень. Вони якісь дивні. Написано на упаковці "Цитрамон". Я випила - від них не легшає. На смак як крейда. Почала читати склад. А він зовсім не такий, як у "нашого". І видно, що підробка. Ті , які робили, полінувалися навіть взяти справжні ліки, щоб склад списати", - каже донеччанка.

Про дивні ліки розповідає й інша мешканка Донецька пенсіонерка Зоя Іванівна. "Вони дуже дорогі. "Амоксиклав" брала за 903 рубля (415, 37 гривень за курсом). "Аміксін" - за 1056 рублів (485, 75 гривень). Моєї пенсії не вистачає", - розповіла пенсіонерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДНР розпродують залишки презервативів - немає попиту

У київських аптеках "Аміксин" можна купити за 248, 34 гривні. "Амоксиклав" коштує 199 гривень. Обидва препарати популярні у цю пору року через свої протизастудні й антигрипозні властивості.

У самопроголошених ЛНР і ДНР через брак фінансування закривають лікарні. Цивільне населення регіону має можливість виїзду на лікування на територію РФ виключно за власний кошт. Тим часом у "Міністерстві" самопроголошеної ЛНР проблеми не бачать.
Зараз ви читаєте новину «У ДНР бойовики труять людей небезпечними ліками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути