понеділок, 14 березня 2022 07:09

У Бєлгороді військові РФ відмовляються наступати на Україну - Генштаб ЗСУ

У Бєлгороді військові РФ відмовляються наступати на Україну - Генштаб ЗСУ
Триває 19 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

У військовому таборі на території російського міста Бєлгород військовослужбовці збройних сил РФ відмовляються від участі у війні проти України.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 14 березня.

"У Бєлгороді розміщено військовий табір Бєлгородської військової комендатури. У таборі перебувають російські військовослужбовці, які після лікування виписані зі шпиталів та чекають відряджання у підрозділи. Також у зазначеному таборі перебувають військовослужбовці ЗС РФ, які відмовляються від участі у бойових діях. З ними проводяться заходи досудового дізнання", - йдеться у повідомленні.

Щодо готовності збройних сил Білорусі воювати проти України.

"За заявою одного з високопосадовців сил спеціальних операцій Республіки Білорусь, спецпризначенці збройних сил РБ не братимуть участі у війні з Україною", - зазначили у Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Київ не в облозі" - Жирнов пояснив, чому ворог не може взяти столицю

Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні. Це призводить до відмов військовослужбовців РФ виконувати накази командирів.

"Знову фіксуються непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури, зокрема і релігійних об'єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки", - додали у Генштабі.

Зазначається, що противник значних успіхів у веденні наступальної операції на жодному напрямку не мав. Основні зусилля окупанти зосередили на закріпленні та утриманні раніше зайнятих рубежів.

"Збройними Силами України завдано нищівних ударів по тиловій інфраструктурі (польових базах і складах. - Gazeta.ua) з метою порушення системи логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих окупантами територіях України. За попередню добу угруповання Повітряних сил ЗСУ уразило чотири літаки, три вертольоти та безпілотні літальні апарати", - резюмували у Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У Бєлгороді військові РФ відмовляються наступати на Україну - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути