понеділок, 14 березня 2022 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Київ не в облозі" - Жирнов пояснив, чому ворог не може взяти столицю

"Київ не в облозі" - Жирнов пояснив, чому ворог не може взяти столицю
Київ не в облозі. Оточення міста ворогом немає - Микола Жирнов. Фото: pixabay.com

Окупаційним військам Росії було б дуже важко взяти Київ, адже для цього потрібне надзвичайно велике угруповання військ. Зараз ворог не має достатньо сил, щоб продовжити наступ на столицю.

Про це розповів голова Київської міської військової адміністрації, генерал Микола Жирнов для "НВ".

"Для того аби заволодіти Києвом противник повинен створити внутрішнє і зовнішнє кільце оточення. Сили тих, хто намагається взяти Київ мають бути в п'ять−сім разів більшими за тих, хто обороняється. Війська, які входять до внутрішнього кільця повинні штурмувати Київ, а які входять до зовнішнього кільця — мають забезпечувати безпеку від деблокуючих військ", - пояснив очільник МВА.

Оскільки Київ - велике місто з великою інфраструктурою, то для його штурму "ворог повинен зібрати всі наявні людські ресурси та привезти до Києва".

"Приміром, у період Другої світової війни, для штурму Берліна знадобилося 2 млн людей і 42 тис. артилерійських стволів. Тому наразі створити таке угруповання, яке б штурмувало Київ надзвичайно важко, навіть для такої країни, як Росія", - додав Жирнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники Києва готові: кожен російський танк зустріне український джавелін

Він наголосив, що "Київ не в облозі".

"Найбільше, куди просунувся противник на Житомирському напрямку - це Ясногородка. Але далі був зупинений. Попри перевагу в живій силі та озброєнні противник не зміг вийти та взяти під контроль Одеську трасу. Схожа ситуація на Обухівському та Бориспільському напрямках. Ми зафіксували вихід колон, Збройні сили завдали удару", - сказав Жирнов.

Він зазначив, що на початку повномасштабної війни, Україна зосередила достатньо військ на цьому напрямку, щоб на кордоні зупинити ворога.

"Саме тому ворог зміг вийти до рубежів річки Ірпінь. Але на даний час Збройними силами України противник зупинений, зазнав значних втрат. Кожен день для ворога - пекло, Збройні сили та територіальна оборона знищує ворога зсередини. Наносимо ураження його тилам, комунікаціям, техніці. Окупанти не мають достатньо ресурсів. Морально-психологічний стан противника - низький і не дозволяє виконувати йому його завдання. У зв'язку з цим ворог призупинив наступальні дії на столицю у цьому напрямку", - сказав Жирнов.

Указом президента Володимира Зеленського Миколу Жирнова призначили головою Київської МВА 1 березня для захисту столиці від російських окупантів.

Віталій Кличко залишається мером Києва. У нього буде своя сфера відповідальності. І тепер це буде спільна робота мера та голови військової адміністрації. Після війни повернемо все на свої місця у столиці, сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «"Київ не в облозі" - Жирнов пояснив, чому ворог не може взяти столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути