четвер, 28 липня 2022 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У боях за Україну загинув воїн-монах Роман Пеприк

У боях з російськими окупантами загинув ієромонах Православної церкви України Роман Пеприк (Пимен).

Він вдруге від початку війни з Росією став до лав захисників. Служив в розвідувальному батальйоні Збройних сил України, повідомила пресслужба Головного управління української розвідки 28 липня.

Автор: gur.gov.ua
  Роман Пеприк віддав своє життя за Україну
Роман Пеприк віддав своє життя за Україну

"Отець Пимен, наслідуючи древніх преподобних отців, від самої юності присвятив своє життя служінню Богові. Прийнявши чернечий постриг у ранньому віці, він щиро служив Богу. З початком російської агресії монах Пимен, не лишаючи чернечих обітниць, пішов добровольцем захищати суверенітет та територіальну цілісність України. Виконував бойові завдання та брав безпосередню участь у боях на передовій", – розповів митрополит Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві попрощалися із бійцем "Азову" Євгеном Черкезом: фото, відео

Після звільнення з військової служби монах Пимен став насельником монастиря під Києвом. Згодом продовжив служіння в одному з монастирів на Прикарпатті.

"На початку літа цього року отець Пимен ухвалив рішення знову повернутися до військової служби. Він вирішив стати на захист Батьківщини не лише молитвою, але й дієво, оскільки мав добрий військовий вишкіл та неабиякий бойовий досвід", – додали в ГУР.

Приблизно 1 млн українців набувають бойового чи військового досвіду в Україні, повідомляв секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

У війні з Росією щодня гине від 100 до 200 українських військових. Це відбувається через брак необхідної зброї, заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. Пізніше нардеп Давид Арахамія зазначив, що втрати України значно зросли. За його словами, на день гинуть чи зазнають поранень до 1 тис. військових.

Понад 7 тис. зниклих українських військовослужбовців зареєстрував колцентр із розшуку. Більшість зниклих військових живі та перебувають у полоні.

Зараз ви читаєте новину «У боях за Україну загинув воїн-монах Роман Пеприк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути