четвер, 16 червня 2022 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість зросла: Арахамія назвав щоденні втрати українських бійців

Кількість зросла: Арахамія назвав щоденні втрати українських бійців
Щодня на Донбасі та сході України гинуть у середньому від 200 до 500 українських військових. Фото: facebook.com/david.braun

Щоденні втрати України на Донбасі значно зросли за останні два тижні.

Гинуть чи зазнають поранень до 1 тис. військових, заявив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія під час візиту до Вашингтона, передає Axios.

"Україні бракує зброї та боєприпасів, щоб протистояти Росії в одній з найбільших битв останнього століття. У нас є люди, яких навчили атакувати, контратакувати, але для цього їм потрібна зброя", - сказав він.

Щодня на Донбасі й сході України гинуть у середньому від 200 до 500 українських військових. Ще більше зазнають поранень. За останні два тижні кількість втрат значно зросла, зазначив Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, чому розкрили втрати ЗСУ на Донбасі

Україна мобілізувала 1 млн людей і має можливість набрати ще 2 млн, додав політик. Тому сили для продовження боротьби на Донбасі в України є.

"Наша переговорна позиція доволі слабка, тому ми не хочемо сідати за стіл переговорів, доки перебуваємо в позиції з втраченою територією", - зазначив він.

Арахамія очолює українську делегацію у Вашингтоні, щоб збільшити темпи постачання зброї в Україну й визнати Росію державою-спонсором тероризму. За його словами, вони планують порушити цю тему в переговорах зі спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк заявляв, що у війні з Росією щодня гине від 100 до 200 українських військових. Це відбувається через брак необхідної зброї.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна втрачає щодня до 100 бійців, а кількість поранених за день може наближатися до 500.

1 червня в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявляв, що щодня на фронті гинуть від 60 до 100 українських військових. Ще близько 500 осіб щодня зазнають поранень.

Зараз ви читаєте новину «Кількість зросла: Арахамія назвав щоденні втрати українських бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути