понеділок, 12 листопада 2018 13:04

Тука спрогнозував, що буде після псевдовиборів бойовиків

Тука спрогнозував, що буде після псевдовиборів бойовиків
Після визнання "виборів" в ОРДЛО Росією може з'явитися теза Медведчука "Почуйте Донбас", вважає Георгій Тука / фото: 5 канал

Результати псевдовиборів в окупованому Донецьку та Луганську, імовірно, будуть визнані в Росії.

Організація та проведення "виборів" були влаштовані з метою легітимізації окупаційного режиму і заміни тих ватажків, які безпосередньо брали участь у військових діях і вбивствах людей. Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Щодо організаторів, я так розумію, буде порушена низка кримінальних справ: це і підрив державного суверенітету, посягання на територіальну цілісність. Щодо людей, які забезпечували, з технічної точки зору, проведення цього шоу, я думаю, будуть порушені кримінальні справи, але за якою мотивацією, не знаю", - заявив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Чака Норріса: як люди псували "бюлетені" у ЛДНР

"За цим може з'явитися теза Медведчука "Почуйте Донбас", - попередив Тука.

"Це фактично вихід із Мінського процесу, але яка буде реакція інших країн, які беруть участь безпосередньо у цьому процесі, адже там залучена не тільки Росія, поки передбачити важко. Сподіваюся, що тиск буде збільшуватися, введені санкції (проти Росії - Gazeta.ua) будуть ефективнішими і, найголовніше, буде ефективним контроль щодо дотримання вже введених санкцій", - додав він.

Посилити політичний та економічний тиск на Кремль закликали світ українські дипломати через псевдовибори ватажка бойовиків на Донеччині. Нелегітимне голосування вже засудили у Євросоюзі, Сполучених Штатах Америки, Канаді та НАТО. На Заході наголосили, що голосування порушує і міжнародне право, і українські закони, і Мінські домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Тука спрогнозував, що буде після псевдовиборів бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути