понеділок, 12 листопада 2018 09:35

Росію лякають новими санкціями після псевдовиборів ватажка ДНР

Автор: РИА Новости
 

Посилити політичний та економічний тиск на Кремль закликали світ українські дипломати через псевдовибори ватажка бойовиків на Донеччині.

Нелегітимне голосування вже засудили у Євросоюзі, Сполучених Штатах Америки, Канаді та НАТО. На Заході наголосили, що голосування порушує і міжнародне право, і українські закони, і Мінські домовленості, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Європейський Союз може піти далі й запровадити нові обмеження проти причетних до псевдовиборів, повідомляє "Радіо свобода". Вже за тиждень міністри закордонних справ країн ЄС можуть підняти питання про нові санкції.

"Ми очікуємо, що Російська Федерація повною мірою використає свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення Мінських угод повинні повністю і без зволікань впроваджуватись, починаючи зі всебічного припинення вогню та виведення важкої зброї з тим, щоб створити необхідні умови для політичних перетворень шляхом місцевих виборів, які вони передбачають", - йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ представила черговий доказ втручання Росії у "вибори" на Донбасі

За попередніми підрахунками голосів, на незаконних виборах в ОРДЛО лідирує нинішній ватажок бойовиків Денис Пушилін, набрав 57,3%.

На "парламентських виборах" громадський рух "Донецька республіка" набрав 74,03% голосів виборців, громадський рух "Вільний Донбас" - 25,07%.

Зараз ви читаєте новину «Росію лякають новими санкціями після псевдовиборів ватажка ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути