вівторок, 18 жовтня 2016 08:41

Третій день бойовики гатять із 152-мм артилерії по цивільних

Третій день бойовики гатять із 152-мм артилерії по цивільних
Фото: ukrinform.ua

За добу на Донбасі зафіксовано 29 обстрілів з боку бойовиків.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"На маріупольському напрямку відбулось 20 випадків порушення режиму припинення вогню. Ствольну артилерію калібру 122 мм, міномети обох калібрів було задіяно у Широкиному, Водяному та Лебединському. Вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП противник відкрив у районі Талаківки, а в Красногорівці стріляв по укріпленнях Збройних сил України з гранатометів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 3 рази порушували режим тиші. Зокрема, у Верхньоторецькому підрозділи сил АТО опинилися під вогнем ворожих мінометів 82 калібру, а у Луганському та Авдіївці бойовики використовували вогонь БМП, гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецьку зброю", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко на екстреній нараді заявив про новий виток бойових дій

На луганському напрямку вогонь ведуть професійні військовослужбовці РФ, повідомив прес-офіцер сектору "Луганськ" Дмитро Горбунов.

"Знову вчора близько 19-ї години по житлових кварталах Попасної російсько-терористичні війська використали самохідні артилерійські установки калібром 152 мм. Протягом 3 днів це третій обстріл цивільних осіб у цьому районі зони конфлікту.

Також учора біля Станиці Луганської двічі терористи обстріляли український опорний пункт, що знаходиться неподалік КПВВ і підлягає відведенню за рамковими угодами. У цьому випадку ворожі підрозділи застосували міномет калібром 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Двічі порушували режим тиші біля Кримського.

Біля Золотого другий день ведуться обстріли - обстрілюється демілітаризована зона, де ми відвели свої війська згідно з рамковими угодами. Це зриває мирний процес на луганському напрямку", - розповів Горбунов.

Як повідомлялося, підрозділи бойовиків, які дислокуються в районі окупованого Новоазовська, привели до вищого ступеня бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Третій день бойовики гатять із 152-мм артилерії по цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути