пʼятниця, 25 серпня 2017 03:50

"Треба вивести російські війська з Донбасу" - Волкер

"Треба вивести російські війська з Донбасу" - Волкер
Спецпредставник США з питань України Курт Волкер наголошує на необхідності виведення російських військ. Фото: Elise

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер наголошує на необхідності виведення російських військ з території Донбасу.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

"Потрібно чітко розуміти, що на Донбасі є російські війська, в Донецькій і Луганській областях. Там є військова техніка та обладнання. Проблема в тому, що присутність там військової техніки створює конфлікт", - сказав Волкер.

За його словами, Росія визнає, що згідно мінських домовленостей, території ОРДЛО повинні бути повернуті Україні й не бути окупованою територією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не провокуватимуть Кремль "Джавелінами" в Україні - експерт

"Для того, щоб це сталося, потрібно вивести звідти російські війська і забезпечити людям безпеку. Якщо зараз вони почувають себе вразливими, це саме те, над чим ми повинні працювати - як ми можемо забезпечити безпеку і, таким чином, мати політичний процес, який дозволить нам добитися особливого статусу і дасть можливість провести вибори", - додав спецпредставник США.

Національні прапори, вишиванки, військова техніка та посмішки на обличчях. Так у День незалежності виглядає Краматорськ.

Зараз ви читаєте новину «"Треба вивести російські війська з Донбасу" - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути