четвер, 24 серпня 2017 16:52

"У Донецьк повернемось лише з українським прапором" - як святкували День Незалежності в Краматорську
12

Фото: Прес-центр штабу АТО

Національні прапори, вишиванки, військова техніка та посмішки на обличчях. Так у День незалежності виглядає сьогодні Краматорськ, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Тисячі людей із самого ранку вийшли на центральну площу міста, де організатори влаштували чимало святкових заходів. Найбільше раділи діти, які буквально обліпили грізну військову техніку. Танки, бронетранспортери, усі види артилерії, зенітні ракетні комплекси. Військові без проблем дозволяли малечі та дорослим доторкнутися до грізної зброї, яка нині боронить країну від агресора менш як за 100 кілометрів звідси. Діти могли посидіти в танку, вилізти на гармату, "покерувати" БТРом" - йдеться в повідомленні.

Поряд з військовою технікою на площі проходить чимало патріотичних флешмобів, виставок, ярмарок та дитячих розважальних програм. Один БРДМ організатори віддали дітям для розмалювання. Кілька відер жовтої та синьої фарби, пензлики – і бойова розвідувальна машина набула нового веселого камуфляжу, а батьки – клопіт із замурзаними від фарби дітьми.

Урочисту ходу центральними вулицями міста очолив Голова донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. В синьо-жовтій колоні крокувало кілька тисяч краматорців, було чимало військових, зокрема керівництво АТО.

За словами місцевих, сьогодні був рекорд із кількості вишиванок на вулицях міста.

"Ми приїхали з Донецька, –– каже донеччанин Михайло. Разом зі своєю родиною, у патріотичному вбранні, вийшов у центр Краматорська привітати Україну із її 26 днем народженням. Там усе залишилось. Але ми не жалкуємо, сподіваємось повернутись, але тільки з українським прапором і з українською державою. Людям важливо бачити сильну владу, сильне військо, єдність народу.

Зараз ви читаєте новину «"У Донецьк повернемось лише з українським прапором" - як святкували День Незалежності в Краматорську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути