Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2021 13:00

Тероборонівці десантували диверсантів у горах: волонтери показали відео

Автор: Повернись живим
  Парашутист у повній бойовій амуніції, відразу після приземлення
Парашутист у повній бойовій амуніції, відразу після приземлення

Тероборонівці з Івано-Франківщини провели навчання в Карпатських горах. З повітря висадили диверсійну групу в бойовій амуніції.

Про це розповідають на сторінці благодійного фонду допомоги армії "Повернись живим".

"Складність висадки тут – вкрай обмежена площадка. З одного боку скеля, а з іншого – різкий зрив у лісовий масив. Великий ризик потрапити в неконтрольовані рухи гірських повітряних мас. Цей майданчик обирали спеціально, щоб відпрацювати необхідні навички", – розповідає один з парашутистів Сергій К.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про національний спротив і збільшення армії

За задумом навчань, наземна група спочатку взяла під контроль посадковий майданчик та підготувала до приземлення парашутистів. Коли перший боєць відділився від літака, місце посадки промаркували кольоровим димом.

"Один за одним куполи плавно спускаються в густу траву, і вже за якихсь 15 хвилин цей простір мішаного лісу й кущів повернеться до звичного життя. Диверсійна група розчиниться в гірському масиві", — розповідають у благодійному фонді.

На полігон ЗСУ "Алібей" в Одеській області відбувся черговий етап випробувань модернізованих зразків ракетного озброєння до систем "Град" і "Точка-У".

Зараз ви читаєте новину «Тероборонівці десантували диверсантів у горах: волонтери показали відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути