четвер, 29 липня 2021 13:51

Зеленський підписав закон про національний спротив і збільшення армії

Зеленський підписав закон про національний спротив і збільшення армії
Україна не допустить подій 2014 року, сказав президент. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час заходів з нагоди Дня Сил спеціальних операцій підписав закони "Про основи національного спротиву" і зміни до закону "Про чисельність Збройних сил України". Про це в четвер повідомив сайт глави держави.

"Ці закони мають безпосередній стосунок до Сил спеціальних операцій, які отримують важелі для розбудови руху опору, зможуть поповнити свої лави новими фахівцями й надалі посилювати внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави.

І я з радістю підписую ці два важливі для нас, для України, для нашої героїчної армії закони саме тут, саме в цей важливий, ваш професійний день", – сказав Зеленський до воїнів-спецпризначенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі знову лунають вибухи

"Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом усім, що наша країна оборонятиметься, не допустить подій 2014 року і що захист України для нас – це всенародна справа", - заявив президент.

Закон "Про основи національного спротиву" передбачає комплекс важливих заходів для розвитку територіальної оборони й руху опору, впровадження системи підготовки населення до національного спротиву.

Також документ дає змогу в разі потреби залучити все населення України до захисту країни та своєї родини.

"Заходи національного спротиву здійснюватимуть як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави", – сказав Зеленський.

Закони про збільшення чисельності Збройних сил України та основи національного спротиву Верховна Рада ухвалила 16 липня. ЗСУ збільшують на 11 тис. осіб – до 261 тис., з яких 215 тис. будуть військовослужбовцями

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон про національний спротив і збільшення армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути