вівторок, 30 липня 2019 14:32

Ті, що служать у самому пеклі: розповіли про військовослужбовців ССО

Ті, що служать у самому пеклі: розповіли про військовослужбовців ССО
Бійці ССО активно діють на захопленних землях Донбасу. Фото: Уніан

На непідконтрольному українському уряду Донбасі діють Сили спеціальних операцій ЗСУ.

"Воїни тактичних груп проходять курси підготовки, після яких можуть діяти у тилу ворога автономно. Навіть один солдат повинен зуміти організувати групу опору для допомоги у виконанні поставленого перед підрозділом завдання. Ми не робимо секрету з того, що наші фахівці активно діють на окупованих територіях", - каже командувач ССО Ігор Луньов, повідомляє Армияinform.

Він не розповів про подробиці підготовки та роботи, оскільки це є державною таємницею.

Каже, що РФ використовує Донбас і його жителів, як полігон і тренажер для ведення гібридних війн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Холодноярівці" показали прифронтове селище Піски

"Тобто, ми з перших днів потрапили під каток всієї ресурсної потужності РФ, зіткнулися не тільки з військово-політичними, а й з інформаційними, технічними та соціальними викликами. Ми знаходимо на ці виклики ефективні відповіді - починаючи з методик індивідуальної підготовки бійців, закінчуючи організацією роботи штабів, підрозділів тактичних та інформаційно-психологічних операцій. А прикладом наших уже напрацьованих відмінностей може бути хоча б значне розширення курсів підготовки фахівців тактичних груп за п'ятьма основними спеціальностями. Наприклад, командир тактичної групи повинен вміти не тільки провести спеціальну розвідку, а й ефективно спрацювати замість будь-якого підлеглого. А інженер повинен, зайшовши з порожніми руками на звичайну кухню, вийти звідти з готовим вибуховим пристроєм або засобом зв'язку, які зібрав там із підсобного матеріалу", - сказав Луньов.

В Об'єднаних силах відбулось тренування органів військового управління та підрозділів бойових бригад.

У рамках навчання військові здійснили багатокілометрові марші та перемістилися із пунктів постійної дислокації до запасних районів, пишуть в ООС.

Зараз ви читаєте новину «Ті, що служать у самому пеклі: розповіли про військовослужбовців ССО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути