неділя, 31 травня 2020 09:18

Доба без втрат: військові розповіли про ситуацію на фронті

Доба без втрат: військові розповіли про ситуацію на фронті
Російсько-окупаційні війська на Донбасі 8 разів порушили режим тиші. Фото: пресцентр штабу операції Об'єднаних сил

Минула доба пройшла для українських військ без втрат. Російсько-окупаційні війська на Донбасі 8 разів порушили режим тиші, використовували заборонену мінськими дозволами зброю.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Авдіївки противник у ранковий час задіяв міномети калібру 82 мм. Згодом агресор ще тричі обстрілював наші оборонні укріплення біля цього населеного пункту з озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів" - йдеться в повідомленні пресцентру штабу операції Об'єднаних сил.

Формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли українські позиції з мінометів калібру 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окупанти отримали адекватну відповідь від Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні думають над відновленням економіки окупованого Донбасу

На підступах до Оріхового окупанти застосували цілий спектр піхотного озброєння: двічі вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Російські найманці два рази обстрілювали українських воїнів біля Хутора Вільного. Спочатку агресор використав станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а згодом випустив 7 мін калібру 82 мм.

Підрозділи Об'єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів. За даними розвідки, 30 травня наші воїни поранили двох окупантів. Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

В Україні розпочали роботу над проєктом стратегії економічного відновлення Донбасу. Як повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, для цього до співпраці залучають органи місцевого самоврядування, громадські та правозахисні організації.

Зараз ви читаєте новину «Доба без втрат: військові розповіли про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути