пʼятниця, 03 березня 2017 09:45

Стало відомо про вбивство організатора замаху на Плотницького

Стало відомо про вбивство організатора замаху на Плотницького

Заступника командира народної міліції ЛНР Віталія Кисельова на позивний Комуніст вбили під час допиту.

"Комуніст був убитий одразу після першого допиту. Коли з ним розмовляли, то перестаралися. І тому він помер. Намагалися врятувати, але не змогли", - стало відомо "Газеті.ru" від джерела у силових структурах ЛНР.

У ЛНР повідомили, що Кисельову пред'явлено звинувачення в остаточній редакції. Підозрюється "у пособництві замаху на дії, спрямовані на насильницьке захоплення влади, відповідальність за вчинення яких передбачена кримінальним законом ЛНР у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 20 років". Бойовики запевняють, що сьогодні "обвинувачений Кисельов знаходиться в місці, що гарантує безпеку його життю і здоров'ю".

"Кисельова немає в живих, саме тому на відео від 26 вересня показали його брата, який нічого не говорить, бо його голос сильно відрізняється від голосу Комуніста", - повідомив один із чиновників уряду ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко й Плотницький поставили Києву ультиматум

У серпні 2016 року глава самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницкий був поранений у результаті замаху. Поруч з його автомобілем прогримів потужний вибух. 20 вересня він розповів про розкриття змови, яка готувалась проти ЛНР. У зв'язку з цим був затриманий Віталій Кисельов. Як повідомили ЗМІ, він дав свідчення на інших учасників змови проти Плотницького: зокрема, розповів про причетність до перевороту екс-спікера народної ради ЛНР Олексія Карякіна і колишнього главу ради міністрів ЛНР Геннадія Ципкалова. Після цього повідомили, що Кисельов госпіталізований і перебуває у важкому стані в лікарні.

24 вересня мала відбутися очна ставка Кисельова і Ципкалова, проте напередодні прокуратура ЛНР повідомила, що Ципкалов вчинив самогубство. Як повідомив представник прокуратури Сергій Рахно, Ципкалов боявся того, що його вб'ють змовники, які залишилися на волі. Карякін ховається від прихильників Плотницького і луганських силовиків.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо про вбивство організатора замаху на Плотницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути