четвер, 06 липня 2017 15:26

Стало відомо, коли окупований Донбас буде український

  Експерт сказав, що в кінці літа окупована частина Донбасу буде під Україною. Фото: changeua.com
Експерт сказав, що в кінці літа окупована частина Донбасу буде під Україною. Фото: changeua.com

Виведення російських військ із тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей може відбутися наприкінці літа або восени поточного року.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передає obozrevatel.com.

Коментуючи інформацію Міністерства оборони України про те, що в Донецьку російсько-терористичні війська провели навчання з евакуації командного складу, експерт пояснив: "З військової точки зору операція може відбутися в такий спосіб. Їх же там "немає". Щоб зберегти обличчя російського президента російські війська тихенько виходять з окупованих територій. Ми висуваємо Національну гвардію, проводимо зачистку території, ззаду йдуть ЗСУ, і за необхідності, за допомогою важкого озброєння вони тиснуть осередки опору терористів, які навряд чи відмовляться здавати зброю".

Коли російські війська залишать окуповані території, Російська Федерація ще раз підтвердить, що "ихтамнет", і що вони просто підтримували "русский мир", - спрогнозував він.

За оцінками Жданова, така евакуація повинна відбутися до президентських виборів у Росії, оскільки цей жест необхідний Володимиру Путіну для ослаблення або зняття санкцій і, відповідно, для посилення власних позицій у країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відзначили три роки миру в Краматорську і Слов'янську

Військовослужбовці 2-ї окремої мотострілкової бригади в Луганську не бажають проходити військову службу, самовільно залишають військову частину і вирушають у РФ.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли окупований Донбас буде український». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути