четвер, 06 липня 2017 13:21

Як відзначили три роки миру в Краматорську і Слов'янську
21

Три роки миру відзначили в Краматорську і Слов'янську
Фото: unian.ua
Три роки миру відзначили в Краматорську і Слов'янську
Три роки миру відзначили в Краматорську і Слов'янську
Три роки миру відзначили в Краматорську і Слов'янську
Три роки миру відзначили в Краматорську і Слов'янську

5 липня з нагоди третьої річниці звільнення Краматорська Донецької області від терористів у місті провели численну патріотичну ходу. Містом пронесли величезний прапор України.

Біля Слов'янська відбулося урочисте відкриття пам'ятного знака героям-десантникам, які загинули під час звільнення міста від окупантів, повідомляє УНІАН.

На початку липня 2014 року українська армія вигнала російських окупантів зі Слов'янська та Краматорська. Початком захоплення Слов'янська проросійськими бойовиками вважають 12 квітня 2014 року. У ніч з 12 на 13 квітня на засіданні РНБО прийняли рішення про проведення антитерористичної операції з метою нормалізації ситуації на Сході України. З 09:00 13 квітня почали звільнення Слов'янська. За час бойових дій у Слов'янську українська армія втратила 70 бійців. Найманці самопроголошеної ДНР відступили лише через 2,5 місяця. Українська армія увійшла до Слов'янська і Краматорська та підняла український прапор над адміністрацією. Відступ терористів дозволив 5-6 липня встановити український контроль над Краматорськом, Бахмутом (колишній Артемівськ. - Gazeta.ua), Дружківкою та Костянтинівкою.

Внаслідок обстрілів у Слов'янську пошкодили 34 будівлі, зокрема 4 школи. Збитки від руйнування будинків оцінили в 1,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто загинув у червні на Донбасі

У Волновасі Донецької області 9 вихованців дитсадку госпіталізували з отруєнням. Протягом 2-х днів до лікарень потрапляли повідомлення про хворих 2-4 річних дітей. У них діагностували сальмонельоз. Зараз стан дітей стабільний.

Зараз ви читаєте новину «Як відзначили три роки миру в Краматорську і Слов'янську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути