вівторок, 14 травня 2019 15:50

Стало відомо ім'я бойовика, який підірвав себе перед українськими воїнами
5

13 травня бійці 30 бригади ім. князя Костянтина Острозького стали свідками, як бойовик на Донеччині підірвався на власній гранаті.

Про це повідомила прес-служба бригади на сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові подробиці про смерть сина одного з ватажків ДНР

Цей учасник незаконних збройних формувань намагався приховано рухатися в напрямку позицій підрозділу.

"На голосове попередження українських бійців зупинитися і скласти зброю він відкрив вогонь по нашим військовослужбовцях, які, в свою чергу, адекватно відповіли. Під час нетривалої перестрілки непроханий гість отримав поранення. Розуміючи, що на допомогу своїх "товаришів" розраховувати не може, а першу медичну допомогу надаватимуть, як завжди, тільки "злі укропи", він вирішив героїзувати себе і увічнити своє прізвище: засунув гранату під бронежилет в спробі підірвати всіх, хто вирішить наблизитися і спробує допомогти нещасному", - йдеться в повідомленні.

Однак граната здетонувала раніше, ніж бойовик запланував.

"Якби загиблий менше вірив своїм "політрукам" і російським пропагандистським ЗМІ про "кровожерливість бандерівців" і знав, що всім пораненим українська сторона завжди надає медичну допомогу, дотримуючись Женевської конвенції, то поранений мав би всі шанси жити далі", - відзначають бійці 30 ОМБр.

Місцеві бойовики ЛНР і ДНР, і російські найманці, які воювали на Донбасі проти українських військових, продовжують нести втрати. Одні з них вмирають на передовій, інші - розбиваються в ДТП, дехто - помирає вдома за загадкових обставин.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо ім'я бойовика, який підірвав себе перед українськими воїнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути