субота, 25 липня 2020 22:14

Штаб ООС готується до чергового перемир'я на Донбасі

Штаб ООС готується до чергового перемир'я на Донбасі
Учасники ТКГ домовились про припинення вогню на Донбасі з 27 липня. Фото: REUTERS

Підрозділи зі складу Об'єднаних сил почали підготовку до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування, яке набуває чинності з 27 липня.

За масштабом подібних заходів не було за весь період проведення операції, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Відповідно до умов припинення вогню, з 00:01 27 липня на кожній з українських позицій додатковий контроль за припиненням вогню здійснюватимуть спеціально відряджені українські військовослужбовці. Більшість із них мають бойовий досвід, зокрема брали участь у миротворчих місіях, зазначають у штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН зробив заяву щодо перемир'я на Донбасі

"Такий крок дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об'єднаних сил від виконання бойових завдань та попередити ймовірні провокації. Водночас [це] не позбавить українських воїнів можливості для самозахисту, як це гарантує 51 стаття Статуту ООН", — йдеться в повідомленні.

У штабі запевняють, що "чітко усвідомлюють" ризики зриву режиму припинення вогню через провокації бойовиків, як "уже неодноразово відбувалося".

Крім того, після набуття чинності режимом припинення вогню на різні ділянки розташування відкриють доступ українським та іноземним журналістам, а штаб ООС відновить "практику інформування громадськості про поточну ситуацію через уповноваженого речника".

22 липня учасники засідання Тристоронньої контактної групи по врегулювання ситуації на Донбасі домовились про посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення з 27 липня.

Зараз ви читаєте новину «Штаб ООС готується до чергового перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути