пʼятниця, 24 липня 2020 09:24

Генсек ООН зробив заяву щодо перемир'я на Донбасі

Генсек ООН зробив заяву щодо перемир'я на Донбасі
Генеральний секретар ООН закликав сторони дотримуватися перемир'я, Фото: reuters.com

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися умов досягнутої угоди про повне перемир'я.

У заяві, оприлюдненій на сайті ООН, він також наголосив, що треба зосередити зусилля на захисті цивільних осіб, які продовжують найбільше потерпати від бойових дій. Зокрема, полегшити гуманітарний доступ уздовж лінії зіткнення та забезпечити прогрес у здійсненні Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вірить у припинення вогню на Донбасі з 27 липня

Представник генерального секретаря Стефан Дюжаррік наголосив, що генсек ООН закликає всі сторони вжити подальших заходів для забезпечення "нового імпульсу в мирних зусиллях "нормандської четвірки", ТКГ і ОБСЄ".

Тристороння контактна група домовилася про повне та всеосяжне припинення вогню на Донбасі з 00:01 27 липня 2020 року. Рішення погоджене Україною та Росією й підтримане ОБСЄ.

Серед умов: заборона на наступальні та розвідувально-диверсійні дії та на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін; заборона на застосування вогню, зокрема снайперського; заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їхніх околицях тощо.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН зробив заяву щодо перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути