вівторок, 20 листопада 2018 16:05

США офіційно запропонували Україні ракетні фрегати

США офіційно запропонували Україні ракетні фрегати
США запропонували Україні фрегати Олівер Хазар Перрі | фото: Флот

Повідомлення про можливість передачі від США фрегатів Oliver Hazard Perry Україні підтвердилися на офіційному рівні. Київ отримав від Вашингтона відповідну пропозицію.

Мова йде про кораблі, виведених зі складу ВМС США в 2013-2015-х, розповів командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко в інтерв'ю 5 каналу.

"Вони нам потрібні, але такого типу кораблі потрібні на перспективу. І зараз всі ці пропозиції нами уважно опрацьовуються. Ми прораховуємо безпосередньо, як ми будемо приймати, в якому стані, що для цього потрібно, скільки вони будуть коштувати", - каже Воронченко.

За його словами, щорічна експлуатація такого типу фрегата з урахуванням заробітної плати екіпажу та його ремонту коштує приблизно $25 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєння з США: дипломат пояснив, як це буде

"Якщо брати світовий досвід, то сама вартість корабля - це 30% від усього його шляху експлуатації. 60-70% - це зміст, модернізація та утилізація", - уточнив він.

У Генеральному штабі ЗС України повідомили деякі подробиці про передачу США фрегатів типу Oliver Hazard Perry. Зокрема, стало відомо про кількість одиниць, на які розраховує український військовий флот – це 2 або 3.

Зараз ви читаєте новину «США офіційно запропонували Україні ракетні фрегати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути