пʼятниця, 05 травня 2017 09:04

США нагадали в ООН, чим є Росія

США нагадали в ООН, чим є Росія
Кейт Бернс наголосила, що Росія розхитує основи безпеки Європи. Фото: armradio.am

Російська Федерація - агресор, який заважає припиненню бойових дій на Донбасі та обмежує спостерігачам ОБСЄ доступ до окупованих територій.

Про це під час промови перед постійною радою ОБСЄ у Відні заявила тимчасово повірена від США Кейт Бернс, передає "Голос Америки".

"Російська агресія проти України розхитує основи, на яких ґрунтується безпека та стабільність Європи, і прямо суперечить ідеї цілісної, вільної та мирної Європи...

Росія продовжує поведінку, яка підриває припинення бойових дій. 29 квітня спостережна місія ОБСЄ чула постріли в районі розведення сил під Станицею Луганською. Це перезапустило відлік часу припинення вогню перед розведенням сил. Спостережна місія повідомила, що постріли робили з підконтрольної сепаратистам території. 14 квітня, коли сили сепаратистів під проводом Росії оголосили про готовність відійти від Станиці Луганської, спостережна місія звітувала про напад спільних російсько-сепаратистських сил на українські позиції. Протягом тижнів спільні російсько-сепаратистські сили тримали 30 одиниць забороненої зброї, включаючи танки та гаубиці, за 15 кілометрів від району розведення сил.

Відмова Росії приєднатись до решти країн-учасників і повністю підтримати спостерігачів співвідноситься з тим, що вона не забезпечує доступ місій по всій території України, зокрема на територіях підконтрольних спільним російсько-сепаратистським силам. Обмеження в доступі, погрози та залякування послаблюють спостережну місію. Лише минулого тижня спільні російсько-сепаратистські сили 13 разів обмежували доступ спостережних місій", - наголосила Бернс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід "поставив на паузу" питання Донбасу

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, Росія створює нову армію на Донбасі. Вона стане об'єднанням усього російського угруповання в зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «США нагадали в ООН, чим є Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути