четвер, 04 травня 2017 14:48

Захід "поставив на паузу" питання Донбасу

Захід "поставив на паузу" питання Донбасу
Німеччині і Франції в найближчі місяці буде не до Донбасу - Геращенко. Фото: Reuters

Нормандський формат переговорів, у якому беруть участь Україна, Росія, Німеччина та Франція, фактично призупиняє свою роботу.

Про це у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

"Німеччина входить у період виборів, що відбудуться у вересні. У Франції найближчими місяцями тільки формуватимуть новий кабінет новообраного президента. Їм буде не до зовнішньої політики, принаймні, не до Донбасу. В США так само ще тільки формують структури, які відповідають за певні напрями зовнішньої політики.

Путін усе це використовує, тому нормандський формат, фактично, поставлений на певну паузу. Це безпосередньо впливає на Мінський формат, похідний від нормандського. Схоже, питання, які ми так важко намагаємося вирішувати в Мінську і які є заблокованими, поки що залишаться в тому самому стані", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створює нову армію на Донбасі

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Захід "поставив на паузу" питання Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути