Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 17:49

"Спеціально так роблять, аби йшли воювати" - на Донбасі затримали бойовика

"Спеціально так роблять, аби йшли воювати" - на Донбасі затримали бойовика
Затриманий диверсант ДНР розповів, що командири бойовиків роблять усе, щоб заманити до сее побільше людей. Фото з відкритих джерел.

15 березня 2018 року у селищі Зайцево поблизу Горлівки українські бійці затримали диверсанта ДНР.

Про це повідомляє 5 канал.

"Боєць ДНР у військовій формі старого російського зразка, з автоматом. Я вибіг на фланг, поклав на землю його, зброю забрали, зв'язали його", - каже боєць ЗСУ Микола, який затримував терориста.

"У військовому квитку було великими червоними літерами написано на першій сторінці ДНР і про те, що даний сепаратист служив в армії ДНР з 2015 року. В особливих відмітках було те, що у нього є гвардійська нагорода якась", - говорить боєць ЗСУ Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовика не пустили до Путіна з прапором "Новоросії"

Сам диверсант розповів, що бо бойовиків подався через безробіття. Виконував обов'язки гранатометника і щомісяця отримував 15 тисяч рублів (6863 гривні -Gazeta.ua ).

"Вони спеціально так роблять - нічого не запускають, щоб люди йшли воювали, православний на православного. Багато людей там воювати не хочуть, але діватися людям нікуди, роботи немає. Була б робота - 95% пішли б з армії", - каже затриманий.

Раніше взятий у полон бойовик відмовився повертатися до терористів ДНР. Побоявся, що вб'ють.

Зараз ви читаєте новину «"Спеціально так роблять, аби йшли воювати" - на Донбасі затримали бойовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути