понеділок, 30 грудня 2019 11:01

Що відомо про 12 військових, яких повернули з полону
15

Фото: Прес-служба Операції об'єднаних сил

Перелік прізвищ 76 звільнених полонених оприлюднив Офіс президента. Серед них 12 військових.

Дєєв Іван й Іванчук Сергій із 8-го окремого полку спеціального призначення потрапили у полон 5 лютого 2017 року. Виконували завдання з розвідки. Деєв нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня, Іванчук - орденами Богдана Хмельницького ІІІ та ІІ ступенів.

Євтушок Юрій із 14-ї окремої механізованої бригади потрапив у полон у травні 2018-го під час висування до передового спостережного посту.

Фурсов Роман із 58-ї окремої мотопіхотної бригади потрапив у полон 23 листопада 2017 року. Вважалося, загинув у бою 23 листопада в районі села Кримське Новоайдарського району Луганщини. Пізніше стало відомо, що у полоні.

Воскобойник Володимир із 30-ї окремої механізованої бригади. Зник безвісти 24 травня торік. Через 4 доби з'ясувалося, що потрапив у полон поблизу Докучаєвська. Доти прослужив на передовій 8 місяців.

Старші солдати Геймур Олександр і Пундор Борис потрапили у полон 22 травня 2019 року. Були серед 8 військовослужбовців, які рухаючись на вантажному автомобілі в районі Новотроїцького відхилилися від маршруту та потрапили на окуповану територію.

Глондаря Сергія і Корінькова Олександра захопили у лютому 2015-го. Виводили колони українських військових із оточеного росіянами Дебальцевого й потрапили у ворожу засідку.

Дуванов Кім, командир відділення зенітно-ракетного взводу мотопіхотного батальйону. У травні 2019 року його та ще 7 військовослужбовців Збройних сил України захопили бойовики поблизу Оленівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 військових, перевізники, блогер та власниця зоомагазину: кого звільнили із полону

Жемелінський Василь, оператор відділення засекреченого зв'язку 34-го батальйону 57-ї бригади. В лютому 2018-го його захопили у полон у Донецькій області. Обставини уточнюють.

Пантюшенко Богдан потрапив у полон 18 січня 2015 року під час виконання бойового завдання у селищі Спартак поблизу Донецького аеропорту.

29 грудня відбувся обмін полоненими на КПВВ "Майорське" Донецької області. 76 людей повернули Україні. Київ віддав Москві 127 осіб. Зокрема, 5 колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" - Павло Аброськін, Сергій Зінченко, Олександр Маринченко, Сергій Тамтура та Олег Янішевський, обвинувачуваних у розстрілі учасників протестів на київському Майдані Незалежності та вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Що відомо про 12 військових, яких повернули з полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути