четвер, 17 листопада 2022 08:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій
4

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході та переходять у наступ по всій лінії від Попасної Луганської області до Харківщини. Накопичують танкові групи біля лінії фронту.

На Донбасі не припиняються важкі бої та ворожі штурми, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW. Тривають контрнаступальні операції ЗСУ в напрямку Сватового та Кремінної.

За повідомленнями так званих російських "воєнкорів", українські сили вели наступ за 14 км на північний захід від Сватового в районі Куземівки в спробі відрізати ділянку дороги та залізниці у цьому районі. Крім того, ЗСУ проводять розвідку боєм уздовж лінії Піщане – Стельмахівка на північний захід від Сватового.

Ворожі підрозділи артилерії нібито відбивали атаки українських військ на позиції окупантів поблизу Коломийчихи Луганської області, що в 10 км на захід від Сватового.

Воїни ЗСУ намагаються перекрити ділянку траси Сватово – Кремінна, і діють за 6 км на північний захід від Кремінної в районі Червонопопівки. Бої тривають за 12 км на південь від Кремінної у Білогорівці.

Українські сили також скупчуються вздовж лінії Орлянка – Затишне – Сватове на північний захід від Сватового в рамках підготовки до майбутнього великого наступу, припускають в ISW.

Українські військові продовжують контрнаступальні дії на сході країни
Фото: ISW
Українські військові продовжують контрнаступальні дії на сході країни
Українські військові продовжують контрнаступальні дії на сході країни
Контрнаступ України у правобережній Херсонській області досягнув заявлених цілей

16 листопада ЗСУ продовжували завдавати ударів по скупченню російських військ та матеріально-технічному забезпеченню в Луганській області. Зокрема, по об'єктах у Мирному, Перевальську та Зимогір'ї, а також біля Білокуракиного на північ від Старобільська. Унаслідок удару по скупченням військ загарбників у районі Денежникове (між Старобільськом та Луганським) 15 листопада було ліквідовано чи поранено щонайменше 50 російських військовослужбовців.

Армія РФ наразі продовжує наземні атаки в районі Бахмута та Авдіївки. ЗСУ відбили штурми на північний схід від Бахмута в районі Білогорівки та Веселого, а також південніше Бахмута в районі Курдюмівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мінують трупи своїх солдатів – Гайдай про деокупацію Луганщини

Найманці групи "Вагнер" атакували укріпрайони українських позицій на південно-східній околиці Бахмута. Також окупанти завдавали авіаударів по позиціях ЗСУ на північний схід від Бахмута в районі Соледара та на північний схід від Соледара в районі Спірного.

Водночас ЗСУ відбивали атаки росіян біля Авдіївки, на північ від Авдіївки у Новокалиновому, на захід від Авдіївки біля Первомайського та на південь від Авдіївки біля Водяного.

Окупанти досягли незначних успіхів у напрямку Невельського, Водяного та Первомайського. У Міноборони РФ запевнили, що російські війська відбили контратаки українських військ у районі Курдюмівки, у районі Авдіївки, на захід від Авдіївки у районі Григорівки та на заході Донецької області у районі Старомихайлівки.

Вчора росіяни провели обмежені наземні операції у західній частині Донецької області. Українські сили відбили наземну атаку ворога у районі Времівки та Новомихайлівки у західній частині Донецької області.

Тим часом контрнаступ України у правобережній Херсонській області досяг заявлених цілей. Російські війська 16 листопада продовжували зміцнювати та перегруповувати позиції на лівому березі Дніпра.

ЗСУ продовжують завдавати ударів по російських силах і вузлах тилового забезпечення у тилових районах Запорізької та Херсонської областей. Воїни України завдали ударів по російських позиціях у районі Скадовська (на перетині траси Р57 та Т2213), Новомиколаївки (на трасі Р57) та Нової Маячки (в районі траси Т2210).

На Херсонщині у Каховському районі ворог посилив фільтраційні заходи після ефективного вогневого ураження Силами оборони його позицій. У самій Каховці російські загарбники мінують об'єкти інфраструктури та знищують вежі стільникового зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути