четвер, 17 листопада 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі розказали про свавілля окупантів у Каховці й в Енергодарі

У Генштабі розказали про свавілля окупантів у Каховці й в Енергодарі
Загарбники мінують об'єкти інфраструктури та знищують вежі стільникового зв'язку. Фото: Артем Рамазанов

На Херсонщині у Каховському районі ворог посилив фільтраційні заходи після ефективного вогневого ураження Силами оборони його позицій.

У самій Каховці російські загарбники мінують об'єкти інфраструктури та знищують вежі стільникового зв'язку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 17 листопада.

"Російські окупанти не полишають спроб насадження своєї та знищення української культури на тимчасово зайнятій території України. У місті Енергодар Запорізької області ворог вилучив усі підручники з історії України для подальшого знищення", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США з'ясували, навіщо РФ відкладала втечу з Херсона

За поданням самопроголошеної влади тимчасово окупованої території Донецької області указами президента Російської Федерації присвоєно так звані "почесні звання" містам Горлівка та Маріуполь.

Нова Каховка розташована всього за 80 км від Криму. Місто в російській окупації з перших днів вторгнення. Також 24 лютого Каховська ГЕС була захоплена. У місті на той момент уже не було ні поліції, ні Збройних сил України.

Після втечі з Херсона та правого берега Дніпра армія Російської Федерації забрала гелікоптери з аеродрому в Чаплинці, який розташований на лівому березі головної річки України. На супутникових знімках Planet Labs за 8 листопада видно, що на території аеродрому було 15 вертольотів різних типів. На кадрах за 12 листопада їх більше там немає.

14 листопада повідомляли про український прапор у Новій Каховці Херсонської області. Але поки що ЗСУ контролюють лише правобережну Херсонщину.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі розказали про свавілля окупантів у Каховці й в Енергодарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути