Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2022 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У США з'ясували, навіщо РФ відкладала втечу з Херсона

У США з'ясували, навіщо РФ відкладала втечу з Херсона
Росіяни чекали до закінчення виборів, щоб оголосити про відступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Попри колосальні втрати на півдні України російські окупанти затягували з виведенням своїх військ із Херсона.

Це пов'язують із проміжними виборами у Сполучених Штатах Америки, пише CNN із посиланням на дані американської розвідки.

"Російський диктатор Володимир Путін не хотів, щоб адміністрація президента США Джо Байдена використала ганебну втечу російської армії для передвиборчої кампанії Демократичної партії, яка активно підтримує продовження військової допомоги Україні. Росіяни чекали до закінчення виборів, щоб оголосити про відступ. І це свідчить про те, що вони мають реальні проблеми", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

Російська сторона могла сподіватися на перемогу республіканців, адже їхнє керівництво планувало вимагати від України більшої підзвітності щодо постачання зброї, а це могло суттєво ускладнити процес і терміни надання допомоги.

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл закликав Джо Байдена збільшити та прискорити постачання зброї в Україну. Натомість його колега, республіканка Марджорі Тейлор Ґрін, заявила, що Україна більше не отримає допомоги, якщо її партія переможе на виборах до Конгресу.

Звільнення Херсона стало значним досягненням для України. Однак російські війська, схоже, не збираються залишати решту окупованих територій. Тому на українську армію попереду чекають важкі бої. Про це заявив представник міністерства оборони Сполучених Штатів Америки 14 листопада.

Зазначив, що зараз українські сили продовжують закріплювати досягнуті успіхи, зайняті розчищенням перешкод та мін ворога. Україна також оцінює збитки, завдані російськими військами перед їхнім відступом.

За словами чиновника, є підстави вважати, що росіяни завдали значної шкоди цивільній інфраструктурі Херсона, зокрема водопостачанню та іншим комунальним системам.

З наближенням зими бойові дії в Україні можуть сповільнитися, каже посадовець. Однак плани підтримки США не сповільняться, оскільки ця підтримка залежить не від погоди, а від того, що, за словами українців, їм потрібно.

Зараз ви читаєте новину «У США з'ясували, навіщо РФ відкладала втечу з Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути