вівторок, 15 листопада 2022 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Україну попереду чекають важкі бої – міноборони США

Україну попереду чекають важкі бої – міноборони США
Міноборони США прогнозує важкі бої в Україні за тимчасово окуповані Росією території. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Звільнення Херсона стало значним досягненням для України.

Однак російські війська, схоже, не збираються залишати решту окупованих територій. Тому на українську армію попереду чекають важкі бої. Про це заявив представник міністерства оборони Сполучених Штатів Америки на брифінгу 14 листопада.

"Росіяни, схоже, не збираються залишати іншу частину окупованої України. І там, безсумнівно, ще чекають важкі бої. Але звільнення Херсона – це значне досягнення і свідчення стійкості, рішучості та наполегливості українського народу і його Збройних сил у боротьбі за захист своєї країни", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не Москва" – Зеленський у Херсоні зробив заяву щодо подальшого просування ЗСУ

Зазначив, що зараз українські сили продовжують закріплювати досягнуті успіхи, зайняті розчищенням перешкод та мін ворога. Україна також оцінює збитки, завдані російськими військами перед їхнім відступом.

За словами чиновника, є підстави вважати, що росіяни завдали значної шкоди цивільній інфраструктурі Херсона, зокрема водопостачанню та іншим комунальним системам.

З наближенням зими бойові дії в Україні можуть сповільнитися, каже посадовець. Однак плани підтримки США не сповільняться, оскільки ця підтримка залежить не від погоди, а від того, що, за словами українців, їм потрібно.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що визволення Херсона стало значною перемогою для України. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес переконаний, що відступ Росії з Херсона знаменує чергову стратегічну невдачу Москви.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в російській окупації – від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

14 листопада президент Володимир Зеленський вперше відвідав Херсон після деокупації міста та вручив нагороди українським захисникам. Над обласним центром офіційно замайорів прапор України.

Херсон мав символічне значення для президента Росії Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

Зараз ви читаєте новину «Україну попереду чекають важкі бої – міноборони США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути