четвер, 17 листопада 2022 07:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни мінують трупи своїх солдатів – Гайдай про деокупацію Луганщини

Росіяни мінують трупи своїх солдатів – Гайдай про деокупацію Луганщини
Росіяни мінують тіла власних загиблих військових. Фото: Армія Inform

Збройні сили України в Луганській області мають успіхи на Сватівському та Кремінському напрямках.

Про деокупацію Луганщини станом на ранок 17 листопада розповів Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Просування ЗСУ важке, але воно відбувається. Зокрема поблизу Сватового і Кремінної наші захисники мають успіхи. Водночас росіяни мінують тіла власних загиблих військових", – ідеться в повідомленні.

Не зупиняються спроби окупантів захопити Білогорівку, але чергові їхні намагання відбиті. На напрямку Сватове – Кремінна потроху відтісняють ворога подалі: місцеві жителі вже чують відлуння з лінії фронту.

"Боляче бачити світлини, як у Лисичанську окупанти підвозять до багатоповерхівок дрова – це місто, як і Сіверськодонецьк із Рубіжним, до опалювального сезону не готове. Росіяни вже давно зупинили всякі ремонти на окупованій території. Морально вони уже готові відступати", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбита й завалена трупами: показали звільнену Макіївку (фото 18+)

Збройні сили України продовжують контрнаступ у Луганській області та концентрують сили для наступу на Донбасі, де не вщухають важкі бої та штурми російських окупантів.

Триває контрнаступальна операція ЗСУ в районі Сватового та Кремінної, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW. ЗСУ вели наступ у межах 13 км на північний захід від Сватового в напрямку Стельмахівки та Куземівки. У районі села Новомикільського за 9 км на південь від Сватового також точилися запеклі бої.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мінують трупи своїх солдатів – Гайдай про деокупацію Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути