Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2023 05:28

Що дасть Україні оборона Бахмута - думки аналітиків ISW

Що дасть Україні оборона Бахмута - думки аналітиків ISW
Фото: eastnews.ua

Рішення України захищати Бахмут є стратегічно обґрунтованим кроком, попри втрати.

Оборона Бахмута, яку проводить Україна, змусила Кремль використати більшу частину угруповання "Вагнера" і залучити цінні російські повітряно-десантні сили для підтримки наступальних операцій на виснаження. Про це говориться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сході відбувається безпрецедентне знищення окупантів – президент

Українська оборона Бахмута призвела до послаблення значних російських сил. Що створить сприятливі умови для майбутнього українського контрнаступу.

Якби російські війська взяли Бахмут без значного опору українців, Україна могла б поспішно збудувати оборонні позиції на менш сприятливій місцевості, вважають експерти.

Таким чином, оборона Бахмута та спроба створити умови для контрнаступу, ймовірно, є взаємодоповнювальними, а не взаємозаперечними діями з огляду на те, що російські війська продовжили б наступ за Бахмут, якби Україна здала місто раніше.

Російська армія зазнала значних втрат під Вугледаром у Донецькій області.

Водночас ворожі сили на фронті на Донбасі продовжують спроби наступу в районі Бахмута.

14 лютого російські війська несуттєво просунулися під Бахмутом. Водночас у Білому домі вважають, що можлива окупація міста не матиме стратегічного впливу на перебіг війни в Україні.

Захід стурбований рішучістю України утримати Бахмут. Фахівці з оборонного планування США вважають, що українські сили не можуть одночасно захищати місто та розпочати весняний контрнаступ.

Зараз ви читаєте новину «Що дасть Україні оборона Бахмута - думки аналітиків ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути