Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2023 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут ‒ британська розвідка проаналізувала ситуацію

Бої за Бахмут ‒ британська розвідка проаналізувала ситуацію
Біля Бахмута українські сили тримають організовану оборону. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За останніх кілька днів найманці ПВК "Вагнера" здобули невеликі додаткові успіхи навколо північних околиць Бахмута на Донеччині.

Ймовірно, російським силам вдалося зайти у село Красна Гора, повідомляє у Twitter міністерство оборони Великої Британії.

Однак, британська розвідка констатує, що організована українська оборона в цьому районі продовжується. А тактичне російське просування на південь від міста, ймовірно, має мало прогресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW показали найгарячіші точки на фронті: свіжі карти боїв

Російські загарбники також безперервно намагаються наступати на півночі, на ділянці Кремінна-Сватове Луганської області.

"Кожна локальна атака залишається надто малою для досягнення значного прориву. Росія, ймовірно, прагне повернути назад деякі здобутки українських сил, досягнуті у вересні-листопаді 2022 року. Існує реалістична ймовірність того, що їхньою найближчою метою є просування на захід ‒ до річки Жеребець", ‒ йдеться у повідомленні.

Загалом поточна оперативна картина свідчить про те, що російські сили отримують накази просуватися в більшості секторів.

"Але вони не накопичили достатню наступальну бойову потужність на жодному напрямку для досягнення вирішального ефекту", ‒ зазначають у британському міноборони.

На ранок 14 лютого окупаційні війська продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках.

Ідеться про Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський на сході України. При цьому ворог зазнає "значних" втрат. Про це повідомив український Генштаб в ранковому зведенні. Збройні сили України вживають додаткових заходів для посилення оборони.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут ‒ британська розвідка проаналізувала ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути