пʼятниця, 26 липня 2019 15:37

Скільки витратили грошей на переозброєння армії

Скільки витратили грошей на переозброєння армії
На переозброєння ЗСУ потрібно 25 млрд грн / фото: Міноборони

Щоб переозброїти усе українське військо необхідно 25 млрд. гривень. На сьогодні є тільки половина цієї суми.

Міністерство оборони України враховує реальні можливості економіки країни і той фінансовий ресурс, який надаватиме уряд, каже представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони полковник Андрій М'ясников.

"Навіть у збройних силах розвинутих країн світу існує дефіцит військового бюджету. Тому армії цих держав залежні від можливостей національних економік", — каже полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні успішно випробували новітню ракетну зброю

На програму "Розвиток озброєння та військової техніки Збройних Сил" цьогоріч профінансована з державного бюджету на 11,3 млрд грн.

Із них — понад 10 млрд нами спрямовано на закупівлю та модернізацію наявних зразків ОВТ, а понад 1 млрд — на проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт із розробки нових зразків озброєння та військової техніки.

Відбулися випробування новітніх бойових машин БТР-3ДА. Їх застосували на навчаннях 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. БТР-3ДА оснастили бойовим модулем "Штурм-М", який має 30-мм автоматичну гармату. Її швидкострільність - 330 пострілів за хвилину. Має також кулемет та автоматичний гранатомет.

Зараз ви читаєте новину «Скільки витратили грошей на переозброєння армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути