Ексклюзиви
четвер, 25 липня 2019 09:34

В Україні успішно випробували новітню ракетну зброю

В Україні успішно випробували новітню ракетну зброю
"Вільха-М" - це продовження робіт по вже прийнятій на озброєння ЗСУ високоточній системі залпового вогню "Вільха". Фото: turchynov.com

В Україні пройшли випробування нового зразка ракетного озброєння - комплексу "Вільха-М".

Про це директор компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець повідомив у Facebook.

Під час випробувань відпрацьовували чергові завдання з перевірки і вдосконалення низки технічних і технологічних рішень. Запуски проводили штатні розрахунки 107-ї реактивної артилерійської бригади. Арсенали саме цієї бригади першими у ЗС України посилять новими розробками.

"Вільха-М" - це логічне продовження робіт за темою вже прийнятої на озброєння ЗСУ високоточної системи залпового вогню "Вільха".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни готові тихо заплатити" - журналіст розповів, як Путін може вирішити питання аварії МН17

"Як відомо, "Вільха" є глибокою модернізацією РСЗВ "Смерч". Хоча, по суті, йдеться про створення нової системи залпового вогню з можливостями високоточної зброї - у габаритних параметрах реактивного снаряда для РСЗВ "Смерч". Маса ракети "Вільха" - у межах 800 кг. Максимальна дальність стрільби - 70 км. Швидкість ракети на кінцевій ділянці траєкторії - близько 3,4 м. За результатами державних випробувань високоточну систему залпового вогню "Вільха" наприкінці 2018-го ухвалили на озброєння ЗС України", - написав Згурець.

У квітні-травні 2019-го проходили випробування "Вільхи-М" зі стрільбою на максимальну дальність 120 км. На черзі - підготовка до проведення державних випробувань. Орієнтовно, вони відбудуться у вересні-жовтні.

"Холодноярівці" знищили чергові військові об'єкти бойовиків. На відео зафіксовано повне знищення вогневої позиції противника. Точність роботи б'є всі рекорди. Того ранку вдалося загнати у ціль 14 із 19 мін.

Зараз ви читаєте новину «В Україні успішно випробували новітню ракетну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути