четвер, 25 липня 2019 08:26

"Росіяни готові тихо заплатити" - журналіст розповів, як Путін може вирішити питання аварії МН17

"Росіяни готові тихо заплатити" - журналіст розповів, як Путін може вирішити питання аварії МН17
Уламки збитого над Донбасом MH17. Фото: REUTERS

Росія і Нідерланди, ймовірно, почали переговори про врегулювання питання про аварію Boeing-777 у липні 2014 року шляхом виплат сім'ям загиблих. Адже країна-агресор ризикує опинитися перед необхідністю визнати свою присутність на Донбасі.

Про це український журналіст Роман Цимбалюк розповів у своєму відеоблозі на YouTube.

Доказом цього він назвав зустріч президента РФ Володимира Путіна з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте на саміті G20 в Осаці. Про неї не написали на офіційному сайті Кремля.

Заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко зізнався, що між Росією та Нідерландами ведуться консультації щодо авіакатастрофи, але вони мають закритий характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі про катастрофу МН17 з'явилися нові свідки

"Тут я висуну гіпотезу - на цих таємних консультаціях вони обговорюють схему виплати компенсацій родичам загиблих. І критерій тут один - росіяни готові забашляти. Головна умова РФ - це невизнання провини російської держави за атаку на цей літак. Бог з ними, з грошима. Адже якщо Росія визнає, це означає, що у нас дуже дивна "громадянська" війна, де вуха Росії стирчать всюди. Вони і так стирчать, і ні для кого це не є секретом. Але якщо "Бук" російський, значить, всі інші ці смертоносні "іграшки", які Росія поставила туди, так - російські, ніхто їх не знаходив в шахтах", - пояснив Цимбалюк.

Працівники Служби безпеки України затримали водія автотягача, який перевозив російський ЗРК "Бук", з якого 5 років тому збили літак Malaysia Airlines на Донбасі. СБУ досліджує ступінь причетності 150 осіб до цього злочину.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни готові тихо заплатити" - журналіст розповів, як Путін може вирішити питання аварії МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути