неділя, 29 листопада 2020 12:47

Скільки військовослужбовців ЗСУ зникли безвісти - офіційні дані

Скільки військовослужбовців ЗСУ зникли безвісти - офіційні дані
Майже 70 військовий ЗСУ зниклі безвісти, - Наталія Зарецька. Фото: Громалське радіо.

69 військовослужбовців України вважаються зниклими безвісти за даними ЗСУ.

Пошукові роботи в зоні проведення бойових дій не припиняються. Але на непідконтрольних територіях бойовики не надають дозвіл на пошукові заходи.

"Основні складнощі - пошуки на окупованих територіях. Там дії узгоджуються в політичному форматі через Тристоронню контактну групу. І, на жаль, сьогодні отримати дозвіл і гарантію безпеки пошуків не вдається через позицію протилежної сторони", – заявила керівниця офісу уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Наталія Зарецька.

Вона добавила, що до кінця березня 2021-го в Україні повноцінно запрацює Комісія з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. А очільника комісії оберуть протягом двох тижнів. Вона також зазначила, що президент України підписав Указ "Про заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їхніх сімей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики 9 разів порушили режим тиші: втрат серед українських захисників немає

"Якщо все піде за планом, всі формальні процедури відбудуться, в березні комісія почне роботу повноцінно", – наголосила Зарецька.

В Офісі президента повідомляють, що нині загальний облік зниклих безвісти військових і цивільих в зоні проведення ООС на тимчасово окупованих територіях здійснює СБУ через створений у її складі Об'єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих у районі проведення ООС.

Крім того законодавство передбачає функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

"Технічно Єдиний реєстр може бути створений та запущений в роботу за півроку, якщо відповідне фінансування буде передбачене", – зазначила Наталія Зарецька.

Росія почала інформаційну кампанію проти вищого державного та військового керівництва України. Мають на меті дискредитувати його діяльність з врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Скільки військовослужбовців ЗСУ зникли безвісти - офіційні дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути