Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2019 20:43

Скільки дітей навчаються в школах у зоні обстрілів

Скільки дітей навчаються в школах у зоні обстрілів
На Донбасі 20 тисяч дітей навчаються в школах в зоні досягнення обстрілів і на лінії зіткнення. Фото: "Цензор.нет"

Майже 20 тис. дітей навчаються в школах в зоні досягнення обстрілів і на лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомила представник Уповноваженого Верховної Ради України щодо дотримання прав дитини і сім'ї Аксана Філіпішина, передає Укрінформ.

"Якщо говорити про певні цифри і дітей, що піддаються ризику, то станом на 2019 рік говоримо про небезпеку в освітньому процесі, за нашими даними, за тією інформацією, яку надали нам цивільні військові адміністрації в Донецькій і Луганській області, в Донецькій області в зоні досягнення обстрілів було розташовано 119 навчальних закладів, в яких навчається понад 12 тисяч дітей. у Луганській області на лінії зіткнення знаходиться 66 навчальних закладів, в яких навчається понад 8 тисяч дітей. Я говорю про сторону, підконтрольну уряду України", - зазначила Філіпішина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче говорити з Путіним про конкретні терміни закінчення російської агресії

Немає інформації про кількість подібних навчальних закладів, розташованих по інший бік лінії розмежування, і про дітей, які в них навчаються.

Президент Володимир Зеленський вважає, що на зустрічі у нормандському форматі слід почати обговорення можливостей проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Скільки дітей навчаються в школах у зоні обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути